Läs mer om färjan från Helsingborg till Danmark

helsingor

Helsingör

En båtresa på 20 minuter mellan Helsingborg och Helsingör och sen är du framme. Staden där du kan njuta av berömda mäktiga slott, eller varför inte gå och vandra i någon av de riktigt storslagna trädgårdar som finns runtomkring Helsingör. Inte nog med det, staden bjuder på kritvita sandstränder som du kan avnjuta under tiden du är där. Som du säkert har hört innan är det även en stad som erbjuder mycket shopping tillsammans med ett rikt kulturliv och massor med mera spännande saker.

För den som verkligen är ute efter att köpa på sig alkohol kan det vara en lönsam affär att ta sig till Helsingör. Vad du kommer att upptäcka är att priserna är signifikant lägre än hemma i Sverige och det erbjuds ett utbud som är bredare och oftast mer intressant än det hemma i Svedala. Ska du komma undan billigt är det antingen öl, vin eller sprit som gäller. Som vi sa tidigare är utbudet väldigt stort och på senare tid har även en hel del mer exklusiva sorter av alkohol börjat säljas. Ta chansen och kika in på någon av butikerna (som även ibland kan ses som större köpcentrum med deras gigantiska lager). Ha bara i åtanke vad som är tillåtet att ta med tillbaka till Sverige, det sista man vill vara med om efter en härlig semester i Helsingör är att bli stannad vid tullen på grund utav att man köpt med sig för mycket alkohol kontra vad lagen säger. Så ett litet tips, ha detta i åtanke när du väl är där borta och gör dina inköp!

Och för de som är lite mer modeintresserade och letar kläder har Helsingör mycket att erbjuda även här. Allt från stora kedjor till småbutiker som inte bara säljer kläder utan inredningsprylar med mera. Oavsett om du gjort dig förtjänat av en fika eller inte, erbjuder staden många små mysiga caféer dit du eller ni kan ta flykt när shopping yran är som störst. Ta närmsta avstickare och in på någon lite trängre gata och du kommer att bli överraskad vad som väntar. Det är alltså en upplevelse i sig att bara gå på caféer i Helsingör.

När ni känner er mätta och belåtna finns det en hel del olika torg att besöka i staden, bland annat det berömda Axeltorv torg, som är beläget mitt i centrala Helsingör som sträcker sig brett från en sida till en annan. Här hittar du beroende på vilken tid på året du är här olika uteserveringar (om du vill förtära ännu mera) eller varför inte uppleva marknaden som folket slår upp ibland. Räkna med att det blir en del folk som samlas på en mindre plats, fast vad vore en marknad utan en massa folk som ständigt är ute efter det bästa fyndet. Här ligger en viss charm som vi tror många vill åt när det väl är ute och reser. Ta därför chansen och upplev denna biten av Helsingör.

Som vi tidigare nämnt har det bevarats en del historia i form av slottsbyggnader. Ett utmärkt alternativ att besöka, speciellt om ni är en barnfamilj som åker!

© 2017-2020 Martin Ivarson